En super velsmagende “konfekt” til jul er Marcipan fyldte dadler med chokolade.
De er ret hurtige at lave og der skal kun bruges 4 ingredienser.
Opskrift på Marcipan fyldte dadler med chokolade.
Du skal bruge :
- 100 gr. mandler
- ca. 40 dadler (dem i papkasse)
- 1 spsk. vand
- 80 gr. chokolade
Start med at fjerne stenene fra alle dadlerne, det er vigtigt at du gør det lidt forsigtigt, skær en revne og fisk stenen ud.
Put nu alle mandlerne og 8 dadler i en foodprocessor og kør til du har en rimelig ensartet smuldret masse, tilsæt vandet og kør igen, så det hele samler sig sammen. Stil marcipanmassen i køleskabet ca 30 min. så er den lettere at arbejde med bagefter.
Alle de resterende dadler fyldes nu med marcipan, du kan evt stoppe det ind i dadlerne med enden af en teske. “Luk” dadlen sammen om marcipanen.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp så alle dadlerne heri. Jeg dypper kun den ene ende af dadlerne.