Græskarsuppe

GræskarsuppeTil denne lækre cremede græskarsuppe skal du bruge :
  • 1 kg. hokkaidogræskar
  • 400 g. sød kartoffel
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 1/2 tsk. karry
  • 1 rød chili
  • 1 1/2 spsk. friskhakket ingefær
  • 2 bouillon tern (evt. Herbamare)
  • 1 L. vand
  • kokosolie til stegning

 

Del græskarret i to og fjern kernerne. Hvis dit græskar er økologisk behøver det ikke skrælles. Ellers skrælles græskar og kartoffel og skæres i grove tern.

Steg løg og alle krydderier et par minutter i kokosolie, tilføj græskar og kartoffel og steg dem med i et par minutter, tilføj så vand og bouillonterninger.
Kog op og lad det småkoge i ca 25 min inden du blender det hele evt. med en stavblender.

Tilsæt herefter:

  • 1 tsk. birkesød
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. tamari
  • 2 1/2 dl. soya fløde (alm fløde kan også bruges)

Giv det hele et kort opkog og server suppen drysset med græskarkerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *