Immunboostende kakaokugler

Immunboostende kakaokuglerDet skal være en nydelse at spise sundt. Jeg synes derfor at det er fantastisk, når det at spise noget rigtig lækkert, kan kombineres med at booste immunforsvaret.

Immunboostende kakaokugler

  • 200 g. dadler
  • 1 1/2 dl. kakaofibre
  • 1/2 dl. kokosolie
  •  1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 1/2 tsk. chili
  • 1 knsp. sort peber

  • mørk chokolade til overtræk
  • Chili eller ingefær pulver til pynt

Fjern stenene i dadlerne og afvej så du har 200 g. uden sten.

Smelt kokosolien og put så alle ingredienserne, for uden chokoladen, i en  foodprocessor og køre indtil du har en ensartet konsistens.

Put massen på køl, min 30 min. så er de lettest at trille.

Tril massen til kugler, og sæt dem i fryseren mens chokoladen smeltes over vandbad. Vend kuglerne i chokolade og opbevar dem på køl til de skal spises.

De kan også fryses hvis de ikke skal spises med det samme.

 

Både gurkemeje, ingefær og chili booster immunforsvaret. 

Gurkemeje. Det aktive stof i gurkemeje er hovedsageligt curcumin. Det er en kraftig antioxidant og virker meget antiinflammatorisk.

Den bruges derfor, ved mange inflammatoriske tilstande, bla. gigtsygdomme, eksem og psoraisis, astma og andre inflammations tilstande, som fx. infektioner, smertefuld menstruation, inflammatoriske tarmsygdomme mm.

Curcumin hæmmer væksten af forskellige svampe, parasitter og bakterier fx. Helicobacter pylori, som er den bakterie det ofte er på spil ved mavesår.

Da curcumin ikke er vandopløselig optages det dårlig, det er derfor vigtigt at indtage sort peber samtidigt, da piperin i sort peber øger biotilgængeligheden, lige som Lecitin granulat også vil fremme optagelsen.

Ingefær indeholder zingiberen og gingerol, den har en antiseptisk, sveddrivende, slimdrivende og antihistamin virkning. Den er antiinflammatorisk og modulere inflammationsprocesserne.

Der ud over virker ingefær smertestillende, modvirker kvalme, hæver kropstemperaturen og stimulerer kredsløbet. Den bruges blandt andet til at lindre influenza, fordøjelsesbesvær, kvalme, hovedpine, menstruationssmerter mm.

Chili indeholder capsaisin. Den er antiinflammatorisk og har en smertelindrende effekt. Virker hæmmende og dræbende på bakterier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *