Peanutbuttersovs med kylling

Peanutbuttersovs med kylling

Hvis du er vild med peanutbutter, så skal du prøve denne lækre cremede peanutbutter sovs.

Jeg har aldrig rigtigt brudt mig om peanutbutter, jeg kan nemlig ikke have den måde, det lige som kan snerpe hele munden sammen, men jeg elsker smagen. Jeg kan derfor rigtig godt lide at bruge det i opskrifter hvor denne klistrede fornemmelse forsvinder.

Opskriften på Peanutbuttersovs med kylling og blomkålsris

  • 400 g. kyllingefilet skåret i mundrette stykker
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. thaikrydderi (fra urtekram)
  • 1 ds. Kokosmælk
  • 2 meget store spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. tamari (eller soya)
  • 1/2 hønsebouillon terning
  • 1 tsk. birkesød (eller sukker)
  • 1/2 dl. soyafløde (eller alm. fløde)
  • 1 blomkål
  • 1 bouillonterning
  • 1/2 L. kogt vand

Svits Thaikrydderi på panden i kokosolien. Tilsæt kyllingestykkerne og svits dem på alle sider, inden du hælder dem over i en skål til senere brug.

Hæld nu kokosmælken på panden og tilsæt peanutbutter, tamari, hønsebouillonterning og birkesød.
Det hele koges. indtil peanutbutteren er smeltet.
Tilsæt nu kyllingestykkerne igen og lad dem koge med et par min, så de lige bliver gennemkogte.
Til sidst tilsættes soyafløde. Kog op og server med blomkålsris eller alm. fuldkornsris og en stor skål salat.

Blomkålsris laves ved at kværne et blomkål i foodprocessoren, så det kommer til at ligne ris. Herefter overhældes risene med 1/2 l. kogt vand med 1 bouillonterning i.
Lad risene stå i vandet et par minutter inden vandet sies fra.

At spise blomkålsris er en super let måde at få en ekstra portion grønt på, og vi skal jo gerne have mindst 6 om dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *