Sådan fjerner du den bitre smag i valnødder.

Dehydrerede valnødderJeg har altid hadet valnødder, jeg synes de smagte forfærdeligt bittert.

I dag er jeg KÆMPE fan. Jeg elsker valnødder, ja man kan vel nærmest sige, at jeg er blevet afhængig. Jeg spiser gerne en håndfuld om dagen.

Valnødder er en af de sundeste nødder der findes, de har et højt indhold af Omega-3 fedtsyrer og indeholder blandt andet også både E-vitamin, B-vitamin, Kalium, Magnesium, Calcium og Zink.

Jeg kan derfor kun anbefale at du spiser lidt valnødder, hver dag.

Men er du lige som mig ikke vild med den bitre smag, så se med her

Sådan fjerner du den bitre smag

Valnødder lægges i blød i let saltet vand  i ca 8 timer, eller natten over.

Hæld herefter valnødderne over i en sigte så vandet drænes fra og de skylles grundigt.

Fordel nu valnødderne i et lag på en dehydrator plade og dehydrer den ved ca 42 grader i 18-24 timer.

Har du ikke en dehydrator så kan du tørre dem i ovnen.

Fordel valnødderne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved lavest mulige temperatur. Hvor længe de skal have, ved jeg ikke, det afhænger af ovnen, men tjek valnødderne ved at spise en, den skal være helt sprød og tør, ellers må du give den lidt længere. Jeg ville tjekke første gang efter ca 2 – 3 timer.

Når valnødderne er helt tørre kan de opbevares i en lufttæt beholder.

Her tænker du på “Sådan fjerner du den bitre smag i valnødder.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *